Wartości odżywcze pieczywa

Tematyka żywnościowa

Jeśli szukasz pieczywa Kraków, skieruj się na ten adres.

Pieczywo jest podstawą jadłospisu człowieka w naszej kulturze. Wyrabiane jest z wody, mąki soli, mleka, środków spulchniających (zwykle zaczynu chlebowego lub drożdży) i wszelakich dodatków ulepszających doznania smakowe, jak przykładowo: mak, słonecznik lub sezam.

Dlaczego należy jeść pieczywo?

Pieczywo to jedzenie niezwykle bogate w mnóstwo najróżniejszych składników energetycznych i odżywczych, niezbędnych do właściwego funkcjonowania ludzkiego organizmu. W jego składzie widnieją głównie aminokwasy, białka i węglowodany. Należy wspomnieć jednocześnie o błonniku, jak również szerokiej gamie witamin, których zdecydowanie najwięcej zawiera ciemny, wieloziarnisty chleb.

Pieczywo w Krakowie

Pieczywo najlepiej kupować w tradycyjnych piekarniach. Jedynie wtedy ma się pewność, iż spożywane produkty długo zachowają świeżość.
Z niezwykłej troski o klienta i znakomitych wypieków słyną przede wszystkim piekarnie krakowskie, cieszące się wielkim zaufaniem kupujących. Oferowane w nich pieczywo wypiekane jest z pasją, zgodnie ze sprawdzonymi przepisami, co jest gwarancją najlepszej jakości użytych składników i dobrego smaku.

Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]